4B78D77C-152C-4CEE-AE1F-11951DA4A045

SPORT INJURIES AND FIRST AID

Όλες οι ημερομηνίες

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαφόρων αθλητικών κακώσεων που προκύπτουν στους αγωνιστικούς χώρους .

Οι πρώτες βοήθειες στον αθλητισμό αποτελούν βασικό στοιχείο για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευεξίας των αθλητών σε όλα τα επίπεδα ανταγωνισμού.

Οι πρώτες βοήθειες στον αθλητισμό περιλαμβάνουν την άμεση αντιμετώπιση μικροτραυματισμών, όπως κοψίματα, μώλωπες και διαστρέμματα, καθώς και δυνητικά απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως διάσειση, κατάγματα και καρδιακή ανακοπή κ.α

Σημαντική είναι επίσης η πρόσβαση σε ένα καλά εφοδιασμένο κουτί πρώτων βοηθειών καθώς, η γνώση του τρόπου χρήσης του περιεχομένου του, είναι επιτακτική ανάγκη για την παροχή έγκαιρης και αποτελεσματικής φροντίδας.

Σε πολλές περιπτώσεις, η γρήγορη και σωστή χορήγηση πρώτων βοηθειών μπορεί να αποτρέψει μικροτραυματισμούς από το να γίνουν πιο σοβαροί και μπορεί τελικά να διευκολύνει την ταχύτερη και ομαλότερη αποκατάσταση του αθλητή.

Είναι επίσης σημαντικό για τους αθλητικούς οργανισμούς και τις εγκαταστάσεις να διαθέτουν ορισμένο προσωπικό εκπαιδευμένο στις πρώτες βοήθειες κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.

👉Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν να διαχειρίζονται με ασφάλεια τις διάφορες αθλητικές κακώσεις που προκύπτουν σε αγωνιστικούς χώρους σε δημοφιλή αθλήματα. 

Ημερομηνία 17-19/5/2024

Ώρες : 10:00-16:00
10:00-16:00

Κόστος : 200€

Εγγραφή : 50€ Προκαταβολή 

Τοποθεσία : Ρόδων 48, Νέα Ιωνία