Εισηγητές

Οι εισηγητές των σεμιναρίων του κέντρου, έχουν χρόνια εμπειρία και βαθειά γνώση στο αντικείμενο!

Εκπαιδευτές με όραμα

Εκπαίδευση

Με μεγάλη αγάπη στο αντικείμενο το οποίο ειδικεύονται είναι έτοιμοι να να σας μεταδώσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει μετά από πολλά χρόνια πρακτικής!

Instructor
IMG_1064

Dr. Nikolaos Kontakiotis PhD, MSc, MMACP, MAcS

Specialist Musculoskeletal Physiotherapist

Manual therapist – acupuncturist – lecturer

Academic Fellow Physiotherapy Department,

University of West Attica, Athens

 

 
F1383D94-C82A-4E69-8367-12891FD76C32
Instructor

Silvia Raneri

Η Silvia Raneri είναι φυσιοθεραπεύτρια από το 1995. Εργάστηκε στον νευρολογικό τμήμα στο Ίδρυμα Don Gnocchi και ήταν μέλος της ομάδας της καθηγήτριας Cecilia Morosini του συλλόγου ARICO, που είχε ως δράση την αποκατάσταση ασθενών που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση .
Στη συνέχεια εμβάθυνε στην μελέτη διαφόρων τεχνικών αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης της περιτονίας, της μεθόδου Mckenzie για τη διάγνωση και θεραπεία της σπονδυλικής στήλης, τη μέθοδο Mézières και τη μέθοδο Pilates στην οποία εξειδικεύτηκε μετά από μαθήματα στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Το 2006 επεξεργάστηκε εκ νέου τις αρχές της μεθόδου Pilates ενσωματώνοντάς τις στις θεραπείες αποκατάστασης. Δίνοντας στην μέθοδο την προσωπική της προσέγγιση, δημιούργησε την μέθοδο PILATES FISIOS Silvia Raneri®. Από το 2007 εκπαιδεύει τη μέθοδο η οποία απευθύνεται σε φυσιοθεραπευτές και γιατρούς στο εξωτερικό και στην Ιταλία , έχει συνεργασία με την Ιταλική Ένωση Φυσικοθεραπευτών AIFI, με διάφορους παρόχους ECM και με δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις υγείας για την εσωτερική εκπαίδευση του προσωπικού αποκατάστασης.
Είναι επιστημονική υπεύθυνη της GIS Ρευματολογικού του AIFI.
Από το 2011 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου ως μοναδική λέκτορας στο μάθημα επιλογής «Εισαγωγή στη μέθοδο Pilates Fisios» για φοιτητές του Πανεπιστημιακού Πτυχίου στη Φυσικοθεραπεία.
214624767_204449035017740_8715665014959326950_n
Instructor

Μάνος Στεφανάκης

Ο Δρ. Μάνος Στεφανάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ανώτερος φυσικοθεραπευτής στο Νοσοκομείο Ορθοπαιδικών και Αθλητικών Κακώσεων Άσπεταρ στην Ντόχα του Κατάρ.
Είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικοθεραπείας από την Ελλάδα, Μεταπτυχιακού τίτλου στην Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία από την Αυστραλία και Διδακτορικού στην Ανατομία (Εμβιομηχανική της Σπονδυλικής Στήλης) από το Πανεπιστήμιο Μπρίστολ του Η.Β.
Η έρευνα του έχει βραβευτεί με δύο διεθνή βραβεία από την Διεθνή Ένωση για την Μελέτη του Οσφυϊκού Πόνου συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου άρθρου στην εμβιομηχανική το 2014.
Είναι πρώην υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου Ορθοπαιδικής Έρευνας και έχει συμμετάσχει σε 4 Ευρωπαϊκά προγράμματα σαν τοπικός συντονιστής για την Κύπρο.
5439B6E0-AC2C-4865-9EBF-590D095B2F57
Instructor

Αιμίλιος Κουφός

Ο Αιμίλιος Κουφός θεωρείται ο πλέον εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής στο taping στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας σχετικές ομιλίες και διδάσκοντας πολλά σεμινάρια εντός και εκτός συνόρων, στα πλαίσια της γενικότερης επιμόρφωσης των φυσικοθεραπευτών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εχει  στην κατοχή του δίπλωμα ευρεσιτεχνίαςΗ εφεύρεση  Συνδιασμένη Περίδεση αποτελεί την πιο σύγχρονη και κλινικά εξελιγμένη τεχνική συνδυασμένης περίδεσης ενώ είναι η μοναδική που έχει δοθεί σε Έλληνα στο χώρο των επαγγελμάτων υγείας στην χώρα μας.

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φυσικοθεραπευτής. Master προπονητικής και φυσικής κατάστασης. Certified Kinesio Taping Practitioner (CKTP). International CKTP Elite Membership. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Αθλητικό και Θεραπευτικό taping», μαζί με τον σημαντικό καθηγητή φυσικοθεραπείας Dr. Δημήτρη Σφετσιώρη. Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό στο είδος του.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και τις χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης. Εκδόθηκε το 2008.
Έχει εκδόσει το βιβλίο «Combination Taping» (Συνδυασμένη Περίδεση), με εφαρμογές πάνω σε πραγματικούς ασθενείς.
Έχει γράψει, το 2004, στο περιοδικό “Σωματοθεραπεία”, του οίκου DKS, ολόκληρο το τεύχος με θέμα “Εφαρμογές McConell tape”. Επίσης το 2010, στο ίδιο περιοδικό, ολόκληρο το τεύχος “Sports Cοmbination Taping”. Φυσικοθεραπευτής επί σειρά ετών σε διάφορες εθνικές ομάδες (Εθνική ομάδα Basket-ball ανδρών της Κύπρου 1998-2002, Εθνική ομάδα εφήβων basket-ball Ελλάδας και Κύπρου, Εθνική ομάδα ποδηλασίας κ.α), αλλά και ομάδες της Α Εθνικής στο Basket-Ball (Α.Σ Παπάγου 1990-2002, Άρης Χολαργού- Γυναικείο) και διάφορες ομάδες Volley-ball Γυναικών Α Εθνικής.
Εισηγητής σεμιναρίων από το 1998 έως και σήμερα. Πάνω από 1600 ώρες διδασκαλίας, σε περισσότερους από 1800 μαθητευόμενους.
 
antonis-dimas-bio
Instructor

Αντώνης Δήμας

PT, PHED, MSc Manip. Ther. MSc Rheumatology, είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής απο το University of Hertfordshire και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού απο το ΤΕΦΑΑ Σερρών. Έχει επιπλέον στην κατοχή του δυο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, MSc στην Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία απο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και MSc στην Ρευματολογία-Μυοσκελετική Υγεία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Επίσης, είναι φοιτητής στο 4ο έτος Γερμανικής σχολής Οστεοπαθητικής. Ιδιοκτήτης του κέντρου Οστεοπαθητικής Osteokinesis.  Εισηγητής σεμιναρίων αποκατάστασης απο το 2017 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .

sahpatzidis-osteokinesis
Instructor

Σαχπατζίδης Ιωάννης

DipLicAc,Bcs Physiotherapy, είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής, Σπούδασε στο Shanghai Acupuncture college Dublin όπου και διακρίθηκε για τις επιδόσεις του. Διετέλεσαι Assistant Proffessor στο εν λόγω κολλέγιο και απασχολείται επαγγελματικά στο εξωτερικό στην Κινέζικη Ιατρική απο το 2007. Πτυχιούχους Φυσικοθεραπευτης απο το University of Wales. Εισηγητής σεμιναρίων Βελονισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

BF8A25C4-F1AF-45E5-AE9B-19BDB9490BD5
Instructor

Μιχάλης Ευσταθιού

Απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθήνας, MSc in Manual Therapy – University of Birmingham. PhD – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.Associate Lecturer – Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ιδρυτής και συντονιστής του Προγράμματος Εξειδίκευσης στο Manual Therapy – Cyprus InsHtute of Orthopaedic Manual Therapy. Πολυετής κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση ασθενών με περιφερικές νευροπάθειες. Συμμετοχή σε σειρά κλινικών ερευνών με ειδικό ενδιαφέρον στην αποτελεσματικότητα τεχνικών κινητοποίησης νευρικού ιστού σε αυχενική καιοσφυϊκή ριζίτιδα

353833453_281598907734499_8004619626966474795_n
Instructor

Eyal Lederman

323429633_1497027144125806_4281910248515080508_n
Ελένη Μαρσέλου PT,MSc,PhD (cand)​


➖Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας από το ΤΕΙ Αθήνας ( 2005)

➖Μεταπτυχιακό στην Μυοσκελετική και Αθλητική Φυσικοθεραπεία (Master of Musculoskeletal & Sports Physiotherapy) στο πανεπιστήμιο της Νοτίου Αυστραλίας – University of South , όπου είχε καθηγητές κάποιους από τους πιο, καταξιωμένους παγκοσμίως φυσικοθεραπευτές, όπως ο Mark Jones η Mary Magarey και ο David Butler.

➖Κλινική άσκηση σε νοσοκομεία της Αυστραλίας, και σε αθλητικές ομάδες, στην περίοδο προπόνησης, την αγωνιστική αλλά και την περίοδο των αξιολογήσεων

➖Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης πραγματοποίησε μια σειρά σεμιναρίων με γνωστικό αντικείμενο την ορθοπαιδική μυοσκελετική φυσικοθεραπεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό .

➖Εκτός από το κλινικό έργο που έχει επιτελέσει σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ασχολείται από το 2008 με την διδασκαλία σε δομές της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης σε γνωστικά αντικείμενα όπως η μάλαξη, η κινησιοθεραπεία, η αξιολόγηση και μυοσκελετική αποκατάσταση, ο κλινικός συλλογισμός και η ανάλυση κλινικών περιπτώσεων.

➖Παρουσιάζει ιδιαίτερο κλινικό και ερευνητικό ενδιαφέρον για τις μυοσκελετικές κακώσεις υπέρχρησης στην περιοχή του ώμου και του αγκώνα με μεγάλο αριθμό σχετικών παρουσιάσεων σε συνέδρια όπως :

-28 Διατμηματικό Συνέδριο Φοιτητών Φυσικοθεραπείας
-19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας
-28ο Συνέδριο της ΕΕΕΦ
κ.α.

701AA433-F3EF-4E93-94A4-6778354D2E7A
Instructor

Ζάνια Σαρλή

Πτυχιούχος εργοθεραπείας, ΤΕΙ Αθηνών. MSc Ρευματολογία-Μυοσκελετική Υγεία, Ιατρική σχολή Αθηνών. Υπεύθυνη των τμημάτων Εργοθεραπείας σε μεγάλα Ιδιωτικά και Προνοιακά Ιδρύματα της χώρας. Διετέλεσε υπεύθυνη των Εξειδικευμένων Προεπαγγελαματικών Εργαστηρίων/ Τμήματος
Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Εκπαιδευτής ενηλίκων στα ΔΙΕΚ Χαλανδρίου, στον τομέα της Οργάνωσης και της  Διοίκησης των υπηρεσιών Εργοθεραπείας. Συμμετοχή ως συγγραφέας σε Πανελλήνια συνέδρια για τον Αυτισμό, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Διατηρεί το δικό της επαγγελματικό γραφείο, στο οποίο παρέχονται εργοθεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες, καθώς και συμβουλευτική γονέων (positive parenting), με την χρήση σύγχρονων θεραπευτικών και ψηφιακών μέσων.

Κριτικές εκπαιδευόμενων

Τι λένε για εμάς!

man and woman profile-01

Σε ευχαριστούμε πολύ για τη γνώση Αντώνη, ήταν μια όμορφη εμπειρία!

Ο. Χ.
5/5
man and woman profile-02

Η εμπειρία των εισηγητών και ο τρόπος διδασκαλίας τους είναι πραγματικά αξιόλογα! Άξιζε η όλη εμπειρία και με το παραπάνω!

Β. Μ.
5/5
man and woman profile-02

Ευχαριστώ τον Antonis Dimas και το Osteokinesis Education Center για την όμορφη εμπειρία και την πολύτιμη γνώση αλλά και ένα μπράβο για την όμορφη και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα!

Π. Π.
5/5
man and woman profile-01

Μας μεταλαμπάδευσες τις γνώσεις σου τόσο επεξηγηματικά και εξίσου αληθινά… Μια μοναδική εμπειρία δίπλα σε αξιόλογους ανθρώπους, μα πάνω από όλα σε έναν εξαίρετο επαγγελματία!

Ε. Ρ.
5/5